Beyond my own limit!

 In Blog

Beyond my own limit!

JA…en dan zegt mijn gevoel ineens dat ik vandaag een stukje kan vertellen over waarom wij zijn verhuisd en waarom ik de keuze heb gemaakt om Lokaal68 te starten en mijn volledige energie en aandacht hierin wilde steken. En geloof mij, ik heb er lang over nagedacht. De eerste keer zelfs nee gezegd. Omdat ik niet zeker van mezelf was of ik het wel zou kunnen. Want ja, alles in één keer goed doen is wel zo veilig. Aan heel veel dingen ben ik in het verleden om die reden dan ook maar niet begonnen… Gelukkig kon ik nog terugkomen op mijn beslissing en heb ik tegen mijzelf gezegd dat ik het wél kan en ben ik gestart met Lokaal68.

Ik ben nooit zo van het delen geweest wanneer het mijn privé situatie betreft. Nu ga ik dat toch doen, omdat ik weet dat privé en zakelijk onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. En dat ik kan groeien door het delen van mijn verhaal en dat daardoor ook weer mensen kunnen groeien door delen 🙂

In deze blog start ik in het jaar 2015 in plaats van bij het begin. Alhoewel dit voor mij een nieuw begin was en dingen in mijn leven anders kon doen in plaats van oude patronen blijven herhalen 🙂 Ik was blijkbaar klaar om écht te leren, mijn schijnveiligheid achter me te laten, na de dingen die ik had meegemaakt in mijn leven.

Drie jaar geleden ben ik samen met mijn gezin van Joure (provincie Friesland) naar Bilthoven verhuisd. Gedacht in Friesland gesetteld te zijn, hebben we 3 jaar geleden ons huis in de verkoop gezet.

Mijn kinderen waren al vroeg uitgekeken op de basisschool. En dat maakte dat wij op jonge leeftijd van ons kinderen op zoek zijn gegaan naar passend onderwijs. In het midden van het land hebben wij passend onderwijs kunnen vinden. O jeee, verhuizen naar Utrecht?! Ik weet nog héél goed dat ik ooit had gezegd dat ik daar nóóóit zou gaan wonen…en nu wonen wij daar dusss wel…

Alles op alles hebben we gezet om onze kinderen direct na de zomervakantie te kunnen laten starten op hun nieuwe school. Ze hadden beide hun eigen school uitgezocht, een school waar ze een goed gevoel bij hadden. Binnen twee weken hadden wij zelf ons huis verkocht, via Makelaarsland, omdat niemand je huis beter kent dan jij zelf 😉 En dus konden onze kinderen inderdaad starten in de eerste week van het nieuwe schooljaar!! Ons állerbelangrijkste missie was geslaagd! De kinderen vertelden ons na drie weken in Bilthoven te willen blijven en dus niet weer terug te willen naar Friesland. Wat natuurlijk als ouders heel fijn is om te horen én tevens een groot compliment was voor de scholen die de kinderen hadden uitgezocht hier in Bilthoven. Kinderen wennen snel, vooral wanneer school ineens leuk, leerzaam en uitdagend is én vooral dat je op een manier kunt leren die bij jou past!

Degene die het meest moest wennen was ik zelf; een nieuwe woonplek, die trouwens de eerste 10 maanden in een chalet was op een camping. Wat op zich al een héél avontuur is als gezin; met z’n vieren op 42m2 wonen! ? Daarnaast ging ik iedere ochtend naar twee nieuwe scholen met nieuwe ouders, nieuwe klasgenootjes en nieuwe leerkrachten. Wanneer ik de kinderen had afgezet op school ging ik naar mijn nieuwe werkplek in plaats van naar mijn eigen veilige huis waar ik mijn eigen praktijk aan huis had voor hoogsensitieve- en hoogbegaafde kinderen. En natuurlijk miste ik mijn familie, die in Friesland altijd vlak in de buurt was wanneer dat nodig was. Mijn veilige basis was enigszins weg en aan dat idee moest ik heel erg wennen. Natuurlijk weet ik nu dat het tijd was om mijn eigen veiligheid te creëren?

Mijn periode van wennen duurde ongeveer een jaar. Een jaar waarin ik opnieuw een plekje moest zoeken in een andere gemeenschap. Alles was nieuw voor mij. En ik had juist zo’n hekel aan nieuwe dingen, dat vond ik als klein kind al. Te spannend vond ik dat denk ik, alles wat onbekend was vond ik eng.

En toch voelde ik dat verhuizen mij verder ging brengen in mijn ontwikkeling. Achteraf zijn we verhuisd voor zowel het onderwijs voor ons kinderen als voor mijn eigen leerschool. Ik deed in Friesland heel veel dingen op de automatische piloot en moest blijkbaar óók op zoek naar uitdaging. Dat weet ik nu. En wat heb ik veel geleerd in de afgelopen drie jaar, vanzelfsprekend mét vallen en opstaan. Met erg lieve collega’s bouwde ik een nieuw bestaan op. Mijn beste vriendin, die ineens op 40 minuten van ons vandaan woonde in plaats van 2,5 uur, was vlak in de buurt. En dat idee alleen al voelde als veilig. We zeggen zelf ook dat we best zussen hadden kunnen zijn en beschouwen elkaar dan ook als familie 🙂

De Werkplaats, waar nu Lokaal68 gevestigd is, is een voormalige school. Dit schoolgebouw is in 1926 opgericht door Kees Boeke met het doel de oude wereld te vervangen voor een nieuwe. De werkplaats moest een nieuw mens helpen opstaan. Een mens die vrij was om ‘te worden wie hij is’. Een mens voor wie niet macht, maar samenspraak beslissend was, die niet eigen bezit, maar gezamenlijk beheer nastreefde en die niet door dwang van bovenaf, maar door drang van binnenuit tot het goede zou komen. Een mens die niet alleen maar handelde met het hoofd, maar ook met het hart, voor wie de praktijk niet minder was dan de theorie en voor wie kunst en muziek niet onderdeden voor wetenschap. Prinses Beatrix heeft samen met haar zussen de basisschool periode doorlopen op de werkplaats, wat extra bijzonder is aan de historie van dit gebouw.

De állereerste keer toen ik dit pand betrad, (wat trouwens al eerder was dan 2015, daarover vertel ik in een volgende blog) voelde ik dat ik hier mezelf kon en mocht zijn. Nog niet wetende over de historie van dit pand.

Omdat mijn kinderen ander onderwijs wensten dan het onderwijs dat ze op dat moment volgden én wij als ouders wisten wat hun behoefte was qua onderwijs, hebben we gezocht naar scholen waar men aandacht had voor het kind zelf. Want naar mijn idee wil ieder kind wel leren, maar dan wel op een manier die bij hen past. En zoals eerder geschreven konden beide kinderen een passende school vinden.

Toen ik de werkplaats betrad voelde ik ook dat ik hier moest zijn, dat dit míjn plek was. Ik had blijkbaar óók míjn leerschool gevonden. Hier kon ik leren, zoals ik nog nooit geleerd had. Dat voelde ik. En toen ik hoorde over de historie van dit gebouw, was ik meteen verkocht! De tijd was daar om te starten met mijn eigen onderneming; Lokaal68! Een prachtig monumentaal pand met een historie van heb ik jou daar! Op naar een leven vol nieuwe ervaringen, uiteraard gepaard met vallen en opstaan 🙂 dat dankzij mijn stééngoede persoonlijke en business coach een reis werd waarbij ik op álle facetten heb geleerd en kan blijven leren. Wat ben ik ontzettend blij dat ik naast haar sta.

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search