5 doeltreffende tips voor een effectieve en efficiënte strategiedag!

 In vergadering

Tip 1- Kies een inspirerende en sfeervolle locatie.

JA! een inspirerende locatie draagt zeker een steentje bij aan je dag! Hoe beter de locatie bij jou aansluit, des te beter jij en je collega’s het maximale uit deze dag kunnen halen. Jullie zijn druk en hebben een hectische werkomgeving. Haal je collega’s uit hun werkomgeving en biedt ze een inspirerende en sfeervolle omgeving aan.

Tip 2- Start op tijd.

Zorg ervoor dat je op tijd begint. Start bijvoorbeeld om 7.30 uur met een heerlijk gezond ontbijt, zodat iedereen met een goed gevulde maag kan beginnen aan deze strategiedag. Twee voordelen van een vroege start; (bijna) geen file in de ochtend! En wanneer je op tijd start ben je op tijd weer klaar, dus net voor de file weer thuis!

Tip 3- Zorg voor een energizer tijdens je strategiedag.

Zorg voor beweging:-) Het verwerken van alle ideeën doe je in rustmomenten. Maak een frisse wandeling buiten in het bos. Las deze korte wandeling in met bijvoorbeeld kleine oefeningen zodat bij alle collega’s de ideeën weer gaan stromen. Zo kan je de volgende sessie weer energiek beginnen!

Tip 4- Vergaderopstelling

Bespreek met je locatie welke vergaderopstelling je wenst tijdens deze dag. Zittend achter tafels of wellicht in een kring. Met laptops óf juist zonder. Zittend of misschien wel staand! Iedere opstelling zorgt voor een heel andere type bijeenkomst. Wat wil je bereiken en welke energie wil jij neerzetten tijdens je strategiedag?

Tip 5- zorg voor een goede dagindeling

Als laatste tip, maar zeker niet onbelangrijk; wijs voor deze dag een collega aan die structuur kan bieden tijdens deze dag. Niet iedereen is namelijk van de structuur;-) Hij of zij maakt vooraf een agenda en zorgt ervoor dat deze tijdsindeling gehandhaafd wordt tijdens deze intensieve dag.

Veel plezier tijdens je strategiedag! Wat dát mag zeker niet ontbreken op zo’n dag!

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search